Změna pravidel odevzdávání BP a DP

V souvislosti s novými Pravidly pro organizaci studia v bakalářských a magisterských studijních programech na FF UK ze dne 23. 6. 2017 došlo ke změně v odevzdávání výtisků bakalářských a diplomových prací.

  • Pravidla pro organizaci studia v bakalářských a magisterských studijních programech na FF UK ze dne 23. 6. 2017 v čl. 21 odst. 6 stanoví: „Práce musí být studentem odevzdána v elektronické podobě prostřednictvím SIS. Elektronickou podobu práce povinně tvoří tyto samostatné PDF soubory: vlastní řešení práce, abstrakt česky, abstrakt anglicky. Nepovinně může práce obsahovat další přílohy. Student odpovídá za úplnost odevzdané elektronické podoby práce i s povinnými přílohami. Na základě pokynu vedoucího příslušné základní součásti fakulty je student povinen odevzdat nejvýše dvě vytištěné kopie řádně elektronicky odevzdané práce jako pomocný podklad pro práci oponenta a zkušební komise.“ Na základě tohoto předpisu ÚJKN stanovuje, že studenti jsou povinni kromě odevzdání bakalářské práce v elektronické podobě prostřednictvím SIS zároveň odevzdat dvě vytištěné kopie řádně elektronicky odevzdané práce. Tyto kopie mohou být odevzdány v kroužkové vazbě. Termín odevzdání práce v elektronické podobě prostřednictvím SIS je stanoven zde. Obě vytištěné kopie práce mohou být odevzdány na sekretariátu ÚJKN nebo v podatelně FF UK, a to nejpozději první pracovní den následující po termínu odevzdání práce v elektronické podobě.

 

Zároveň je možné do SIS nahrávat abstrakty k bakalářským a diplomovým pracím přeložené do českého znakového jazyka.

  • Abstrakt v českém znakovém jazyce mohou vložit do SIS společně s odevzdávanou bakalářskou prací (vložení abstraktu v ČZJ není povinné). Vkládání abstraktu se řídí Opatření rektora č. 72/2017 Zpřístupnění elektronické databáze závěrečných prací, zejména pak čl. 5 odst. 6: „Pokud student/uchazeč potřebuje odevzdat abstrakt práce i v jiné než textové podobě (např. videosoubor s abstraktem ve znakovém jazyce), vyplní v systému žádost obsahující důvod žádosti. Na základě žádosti schválené fakultním koordinátorem dle čl. 8 bude umožněno odevzdat abstrakt v jiné než textové podobě.  Formát souboru musí odpovídat čl. 5, odst. 2, písm. c) a d).“ V případě zájmu o konzultace ohledně podoby abstraktu v českém znakovém jazyce se obracejte na Mgr. Novákovou.
Úvod > Nástěnka > Změna pravidel odevzdávání BP a DP