Kampus Hybernská nově nabízí pravidelné vzdělávací kurzy

Výuka pravidelných i blokových kurzů bude probíhat od 18. února. Zájemci se mohou zaměřit na studium cizích jazyků, vyzkoušet si práci v uměleckém ateliéru či zrealizovat své nápady v inovační laboratoři. Kurzy jsou otevřené studentům Univerzity Karlovy i dalších vysokých škol, zájemcům ze středních škol a široké veřejnosti.

Smyslem kurzů, které budou od začátku letního semestru probíhat v rekonstruovaných prostorách budovy D, je propojovat různé cílové skupiny a přinášet jim různé výukové formáty včetně projektových seminářů či inovativních a experimentálních formátů, které bývá v tradičních univerzitních prostorách obtížné realizovat.

V oblasti uměnověd, jejich reflexe a aplikace si zájemci o současné výtvarné umění mohou vybrat prakticky zaměřený kurz Umělecké ateliéry napříč Českou republikou se zaměřením na práci s papírem. Jeho účastníci prostřednictvím exkurzí na výtvarných vysokých školách připraví pod vedením kurátora galerie Hyb4 koncepci výstavy, jež bude v květnu realizována v Kampusu Hybernská.

Blokový seminář Ritual as Cinema, Cinema as Ritual vedený v angličtině je připraven pro české i zahraniční studenty, kteří zde z perspektivy vizuální antropologie budou moci zkoumat vztah rituálu a filmu na materiálu klasických i méně známých soudobých snímků.

Pokračování zde.

Úvod > Nástěnka > Kampus Hybernská nově nabízí pravidelné vzdělávací kurzy