Open House Praha – doprovodný program

Open House Praha není jen jeden víkend v roce. „Oslavit páté výročí festivalu jsme se rozhodli tím, že jsme již v týdnu před festivalem připravili bohatý program pro širokou veřejnost,“ říká Andrea Šenkyříková. Od 13. května se pro návštěvníky otevře v prostorách jedné z festivalových budov, bývalých radničních domů, festivalové infocentrum, kde si mohou zakoupit festivalového průvodce a další materiály. Otevírací doba infocentra na Malém náměstí 7, v Praze 1 je po–pá od 10–18 hodin a o víkendu od 9–19 hodin.

Vyplout za poznáním města s trochu jiné perspektivy mohou zájemci v úterý 14. května 2019 od 18.00 hodin na historickém parníku Vltava. Projížďka s názvem Město a řeka přiblíží díky výkladu architekta Petra Kučery vztah města k vodě a vývoj pražského nábřeží a pražských mostů.

O tématu šetrné architektury lze přijít debatovat ve středu 15. května od 19.00 hodin v prostorách Business Link Visionary, opět jednoho z otevřených festivalových míst.

Ve čtvrtek 16. května od 19.00 hodin se pak v Centru pro architekturu a plánování hl. města Prahy (CAMP) uskuteční přednáška o tom, jak vznikají stavby z obřích lego kostek. Představí se jeden z hlavních stavitelů Czech RepuBrick, který stojí za stavebnicemi obřího Národního muzea, Tančícího domu, vysílače Ještěd. Vstup je zdarma a zváni jsou lego nadšenci všech generací.

Informace o všech doprovodných programech zde.

Úvod > Nástěnka > Open House Praha – doprovodný program