Seminář pro učitele o službách pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé studenty

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

Filozofická fakulta poskytuje vysokoškolské vzdělání největšímu počtu studentů se speciálními vzdělávacími potřebami ze všech fakult Univerzity Karlovy. V porovnání s ostatními fakultami je zde též největší koncentrace studentů neslyšících, nedoslýchavých a ohluchlých. Protože je velmi pravděpodobné, že se s nimi ve výuce setkáte, přijměte prosím pozvání na seminář pro učitele o službách pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé studenty, které těmto studentům poskytuje Ústav jazyků a komunikace neslyšících (https://ujkn.ff.cuni.cz/cs/sluzby/).

Seminář se bude konat ve čtvrtek 18. 10. od 10:50 do 12:20 v místnosti P422B (4. patro na hlavní budově FF UK).

Je určen jak pedagogům, kteří neslyšícího či nedoslýchavého studenta dosud nikdy nevyučovali, tak těm, kteří již nějakou zkušenost mají. Zaměříme se zejména na klíčové služby, mezi které patří tlumočení do/z českého znakového jazyka a simultánní přepis mluvené češtiny. Tlumočnice českého znakového jazyka Mgr. Denisa Lachmanová a přepisovatel Bc. Tomáš Portych Vám z pohledu aktivních vykonavatelů služeb přiblíží svou profesi, poradí Vám, jak s tlumočníkem a/nebo přepisovatelem spolupracovat, a rádi zodpoví všechny Vaše dotazy týkající se tlumočení a přepisu.

Otázky týkající se dalších služeb pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé studenty, jakožto i dotazy, které se vážou ke specifickým potřebám těchto studentů a k jejich přítomnosti ve výuce, byť někteří z nich nevyužívají žádných služeb, zodpovím já.

Těšíme se na setkání s Vámi!
S pozdravem

Mgr. Petra Slánská Bímová (petra.slanskabimova@ff.cuni.cz)
koordinátor služeb pro neslyšící a nedoslýchavé studenty / Services Coordinator for Deaf and Hard of Hearing Students

Úvod > Nástěnka > Seminář pro učitele o službách pro neslyšící, nedoslýchavé a ohluchlé studenty