Zpráva studentů 2. ročníku o akci Okna dokořán

Ve čtvrtek 28. listopadu proběhl na Filozofické fakultě již druhý ročník akce Okna ÚJKN dokořán aneb Co to tu pořád zkoumáme. Cílem akce bylo seznámit širokou veřejnost s odbornými aktivitami studentů a absolventů oboru Čeština v komunikaci neslyšících.

Akce si vyžádala spolupráci napříč ročníky – studenti 2. ročníku akci organizovali, studenti 3. a 4. ročníku a studenti magisterského studia zajišťovali tlumočnické služby a nejen studenti 1. ročníku zaujali pozici diváků a posluchačů. Celkem jsme viděli sedm různých příspěvků z oblasti lingvistické, umělecké, historické i technologické.

Po formální části následovala část neformální, kdy mohli hosté s přednášejícími debatovat nad drobným občerstvením, a tak chodba před posluchárnou byla zaplněna ještě dlouho po skončení akce.

Tímto bychom vám chtěli za celý 2. ročník oboru ČNES poděkovat, že jste přišli. Jsme velmi vděční všem, kteří i jen maličko přidali ruku k dílu, děkujeme přednášejícím, tlumočníkům, přepisovatelům, technikům, hostům a všem dalším zapojeným.

Doufáme, že jste si akci užili a budeme se těšit na příští ročník.

Za studenty 2. ročníku ČNES Lenka Jechová

      

    

Úvod > Nástěnka > Zpráva studentů 2. ročníku o akci Okna dokořán