Psychologická podpora pro absolventy

Milé bývalé studentky a studenti studijních programů Čeština v komunikaci neslyšících a Jazyky a komunikace neslyšících, milé kolegyně a kolegové vyučující, tlumočníci, přepisovatelé a všichni další spolupracovníci a kolegové,

víme, že tyto těžké časy prožíváte intenzivně s námi. Proto bych Vás chtěla ujistit, že veškerá psychologické podpora nabízená současným studentům a zaměstnancům je tu také pro Vás. Neobávejte se a využijte ji.

Stručné shrnutí:

– Nabídka krizové pomoci https://cuni.cz/UK-13267.html je tu pro všechny, neváhejte ji kdykoliv využít nebo ji přeposílat dál všem potřebným. Nabídku průběžně rozšiřujeme o další možnosti, jež k nám přicházejí.

– Pokud chcete zprostředkovat psychologickou podporu formou individuálních osobních nebo online/telefonických konzultací, můžete využít e-mail: psych.pomoc@cuni.cz Obsluhuje ho zkušená psycholožka a snažíme se, aby vám nejpozději do druhého dne přišla odpověď s kontaktem na konkrétního odborníka či organizaci, která bude nejlépe odpovídat vašim individuálním potřebám.

– Současní i bývalí studující, zaměstnanci a spolupracovníci se specifickými potřebami se mohou kvůli detailům realizace psychologické pomoci a intervence obracet na Mgr. Kateřinu Holubovou (katerina.holubova@ff.cuni.cz) z Centra Paluba (https://centrumpaluba.ff.cuni.cz/).

– Univerzita vytvořila doporučení pro podporu psychického zdraví po tragické události: https://cuni.cz/UK-13265-version1-doporuceni_na_podporu_psychickeho_zdravi.pdf

– Určitě můžete využít i https://www.ff.cuni.cz/2023/12/podpurna-skupinova-setkani-a-otevreny-prostor-pro-studujici-a-zamestnance-ff-uk/. Tuto pomoc fakulta ani univerzita neorganizuje, ale podporuje ji.

Sledujte weby ÚJKN a ÚBN (https://ujkn.ff.cuni.cz/cs/ a https://ubn.ff.cuni.cz/), FF UK (https://www.ff.cuni.cz/) a UK (https://cuni.cz/UK-1.html).

Na leden připravuje fakulta akci Měsíc pro fakultu (https://www.ff.cuni.cz/2023/12/na-namesti-jana-palacha-bude-probihat-mesic-pro-fakultu/). Zahájíme ji ve čtvrtek 4. 1. 2024 ve 13.00 pochodem světla od budovy Karolina na Ovocném trhu.

Čeká nás dlouhá cesta, kterou jsme si nevybrali a která nebude nikterak jednoduchá. Půjdeme jí společně – i s Vámi, kteří momentálně na fakultě už nestudujete nebo nepracujete. Uděláme vše pro to, aby naše fakulta a náš obor byly opět bezpečným prostorem pro vzdělávání, setkávání i běžný akademický a studentský život. Upřímně věříme, že společně jsme velmi silní, že jsme pospolitou akademickou obcí, a že díky tomu společně tuto situaci zvládneme.

Zůstáváme v duchu neustále s Vámi a děkujeme Vám za Vaši spolupráci a podporu

Za vedení fakulty a za vedení ústavu

Andrea Hudáková

Úvod > Nástěnka > Psychologická podpora pro absolventy